Tips & FAQ

Op deze pagina staat een FAQ (meest gestelde vragen) & Tips waarmee u rekening kunt houden bij de reservering van een vlucht over/door de Grand Canyon.

FAQ
- Wat is het voordeel om een tour van te voren via internet te boeken?

 • Ten eerste weet u zeker dat u plaats heeft in de helikopter op de tijd/dag dat u wenst. Vooral in het hoogseizoen kunnen vluchten al vol zitten en moet u evt. lang wachten op vrije plaatsen. Daarnaast is het een stuk goedkoper als u online boekt (20% tot 40% onder de verkoopprijzen ter plaatse!). Houdt in ieder geval de Aanbiedingen pagina op deze website in de gaten.
- Wat is de beste periode / beste tijdstip van de dag om een vlucht te reserveren?
 • 's Ochtends is het weer meestal het helderst en komt er minder turbulentie voor. 's Middags is de kans op bewolking (en onweer in de zomerse periode) groter. Daarnaast zijn de periodes in de vroege ochtend en laat op de middag het mooist, dit vanwege de lichtinval van de laagstaande zon. Echter zijn de vluchten vaak wel duurder. Tijdens zonsopkomst en -ondergang (sunrise/sunset) vinden er geen vluchten plaats boven de Grand Canyon.

- Wat gebeurd er als het weer te slecht is om een vlucht te maken?
 • Uw vlucht wordt geannuleerd en er wordt met u besproken welk ander moment u schikt (de volgende dag bijvoorbeeld). Indien u dit toch niet wenst dan krijgt u het aanbetaalde geldbedrag terug (indien dit van toepassing is).

- Kan ik mijn boeking annuleren?
 • De reservering is kosteloos tot 48 uur van te voren te annuleren. U ontvangt hiervoor een tegoed voucher die binnen 1 jaar moet worden ingewisseld.

- Waarom moet ik 48 uur van te voren mijn reservering herbevestigen?
 • Dit wordt gedaan i.v.m. de verwachte weersomstandigheden en ook om er zeker van te zijn dat u aanwezig bent. De herbevestiging dient (meestal) per telefoon te geschieden.

- Kan ik een bepaalde zitplaats in de helicopter of in het vliegtuig reserveren?
 • Nee, dit is meestal niet mogelijk. Bij helikopters wordt dit ingedeeld op basis van het gewicht van de passagiers. Bij bepaalde vluchten kunt u wel front seats reserveren. Dit zijn stoelen vooraan (naast de piloot).

- Waar bevindt zich het vliegveld bij de Grand Canyon NP/South Rim?
 • Het vliegveld bij de Grand Canyon South Rim ligt bij de plaats Tusayan. Dit is ongeveer 9 miles van Grand Canyon Village vandaan.

- Waar bevindt zich het vliegveld bij Las Vegas?
 • Het vliegveld bij Las Vegas bevindt zich bij de plaats Boulder City. Meestal worden bezoekers vanuit hun hotel opgehaald met een tourbus en naar het vliegveld gebracht (en vice versa). Let er op dat jij bij vluchten vanuit Boulder City vaak niet bij de "mooiere" South of North Rim komt van de Grand Canyon (enkel de West Rim wordt aangedaan).

- Waar bevindt zich het vliegveld bij Grand Canyon West Rim?
 • Met het vliegveld bij de West Rim wordt het Grand Canyon West Airport bedoeld. Deze bevindt zich op ongeveer 80 miles vanuit Kingman.

- Ik heb geen bevestiging ontvangen van de reservering in mijn mail. Wat nu?
 • Controleer eerst of u de mail niet in uw spam/ongewenste mail box ontvangen heeft. Indien dit niet zo is, stuur dan een mail (in het Engels) naar Papillon via res@papillon.com of gebruik het chat formulier op hun website (tijdens Amerikaanse kantoortijden).

TIPS

 • Wanneer u een vlucht reservering maakt, wordt u gevraagd naar uw gewicht. Vertel hierbij de waarheid. Bij check-in wordt u namelijk als controle nog eens gewogen.
 • Plaatsen in de helikopter worden toegewezen afhankelijk van het gewicht van uw medepassagiers, dit i.v.m. het evenwicht van het toestel. Plaatsen kunnen daarom niet worden gewijzigd.
 • Neem uw paspoort mee als u incheckt.
 • Laat uw tassen in de auto (ze worden niet toegelaten aan boord), en zorg ervoor dat u uw zakken vult met extra batterijen en film- en/of mediakaarten voor uw camera.
 • De vluchten zijn vrij stabiel, zelfs voor mensen die snel luchtziek zijn. Toch zijn er airsick zakjes beschikbaar aan boord voor het geval deze nodig mochten zijn. Neem uw favoriete reisziekte medicijn mee indien dit helpt om zorgen te verhelpen.
 • Voor fotografen; draag donkere en effen kleurige kleding om reflecties via het raam te minimaliseren.

Meer vragen? Bekijk ook de (Engelstalige) FAQ van Papillon hier.